Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1 στα προκριματικά του Euro 2024

Δεύτερος αγώνας για την Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2024 και δεύτερη νίκη, αφού με τον Μπακασέτα να σκοράρει και να έχει την ασίστ για το γκολ του Μασούρα επιβλήθηκε με 2-1 της Ιρλανδίας, η οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κόλινς, στην OPAP Arena.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είχε τονίσει στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (15/6) πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι και απαραίτητη η νίκη, οπότε η Εθνική ομάδα μπήκε καλά στο παιχνίδι, είχε την πρώτη της φάση στο 5′ με το σουτ του Μαυροπάνου από καλή θέση που απέκρουσε ο Μπαζούνου, πίεσε και τελικά πήρε πέναλτι στο 14′ για χέρι του Ο’Ντάουντα σε σέντρα του Μπάλντοκ και τελικά προηγήθηκε στο 15′ με την εύστοχη εκτέλεση του Μπακασέτα.

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν το ίδιο καλή… Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έριξε τον ρυθμό του και οι Ιρλανδοί βγήκαν σιγά-σιγά στην επίθεση και δεν άργησαν να ισοφαρίσουν… Στο 27′, μετά την εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Κόλινς που έκανε το 1-1 από κοντά, δίνοντας το έναυσμα στους περίπου 3.000 συμπατριώτες του που ήταν στις εξέδρες για να πανηγυρίσουν.

Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα ανέβηκε ξανά, προσπάθησε να πιέσει και είχε καλή ευκαιρία στο 33′ με τον Πέλκα που άργησε να αποφασίσει τι ήθελε να κάνει ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπακασέτας έκανε το σουτ αλλά ο Μπαζούνου μπλόκαρε. Όπως και να έχει, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο και όταν επέστρεψαν από αυτά η Εθνική ομάδα πήρε ξανά το προβάδισμα.

Στο 49′ ο Μπακασέτας πέρασε ωραία την πάσα για τον Μασούρα και ωραία πλάσαρε και αυτός με το αριστερό για το 2-1, με την OPAP Arena να πανηγυρίζει ξανά και τον Πογέτ να ζητάει από τους παίκτες του να παραμείνουν σοβαροί και να μη χαλαρώσουν στη συνέχεια, όπως είχε συμβεί μετά το πρώτο γκολ.

Η Ελλάδα, είναι η αλήθεια, ήλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού αλλά δεν ήταν καλή επιθετικά, προσέχοντας περισσότερο την άμυνά της. Αν εξαιρέσουμε, άλλωστε, το εκπληκτικό σουτ του Κόλινς που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος στο 72′, δεν υπήρξε κάποιος άλλος κίνδυνος. Αντιθέτως, στο 79′ θα μπορούσε να γίνει και το 3-1 από τον Γιακουμάκη, μετά την επέλαση και το γύρισμα του Φούντα, αλλά το τελείωμα δεν ήταν όσο καλό έπρεπε.

Ήταν όσο καλό έπρεπε το αποτέλεσμα όμως, με την Εθνική να πανηγυρίζει τη νίκη με 2-1 και να κάνει το 2×2, αρχίζοντας τέλεια τις υποχρεώσεις της σε αυτόν τον όμιλο, ενώ οι Ιρλανδοί έχασαν στις καθυστερήσεις τον Ντόχερτι με κόκκινη κάρτα για χτύπημα.

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιβραλτάρ – Γαλλία 0-3

Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γαλλία 9

Ελλάδα 6

Ολλανδία 3

Ιρλανδία 0

Γιβραλτάρ 0

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90′ Σιώπης), Μπακασέτας (93′ Τζαβέλλας), Πέλκας (71′ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71′ Γιακουμάκης).

Ιρλανδία: Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν (89′ Πάροτ), Ντόχερτι, Κάλεν, Μόλουμπι (80′ Ομπαφέμι), Ο’ Ντάουντα (53′ ΜακΚλιν), Σμόλμποουν (53′ Νάιτ), Ίντα (46′ Τζόνστον), Φέργκιουσον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί